Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Aantal woningverkopen via makelaars gedaald

dinsdag 18 december 2012

Volgens een onderzoek van NRC Handelsblad en een onderzoeksbureau verwacht een op de zeven makelaars binnen twee jaar failliet te gaan. Makelaars verkochten gemiddeld nog drie tot zes woningen per maand voor de crisis, nu ligt dat getal op een of twee.

Klanten worden door het grootste deel van de makelaars geadviseerd tot het verlagen van de verkoopprijs van hun woning. “Accepteer het verlies, want u koopt ook weer voordeliger”, zegt een makelaar in het onderzoek. Het aantal klanten dat dit advies opvolgt ligt op slechts acht procent.

 

Restschuld

Vooral de restschuld is een aanleiding bij de klanten voor het niet willen verkopen van de woning. De hypotheekschuld is in dit geval hoger dan de verkoopwaarde van het huis. Uit cijfers van minister Blok (VVD) van Wonen blijkt dat op dit moment zo’n 700.000 woningen met restschuld te maken hebben.

Kredietbeoordelaar Fitch maakte gisteren bekend dat de huizenprijzen in Nederland tot in 2014 blijven dalen. Verwacht wordt dat de prijs van een huis gemiddeld 25 procent lager ligt dan voor de crisis in 2007.

Archief woningnieuws