Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Daling huizenprijs Nederland bij grootste 3 Europa

donderdag 31 januari 2013

Sinds het begin van de crisis in 2009 zijn de huizenprijzen sterker gedaald dan het gemiddelde in Europa. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dit donderdag bekend op basis van gegevens van Eurostat.

De prijzen van koopwoningen zijn in Nederland na de piek in 2008 met gemiddeld 4 procent per jaar blijven dalen, terwijl het gemiddelde in de EU al 3 jaar stabiel is. ”In Nederland en Spanje zijn de huizenprijzen sinds de financiële crisis blijven dalen. In het Verenigd Koninkrijk hebben de prijzen zich inmiddels hersteld. In Duitsland lijkt de crisis weinig effect te hebben gehad op de huizenprijzen”, zegt het CBS. In Spanje zijn de prijzen gemiddeld met 7 procent per jaar omlaag gegaan sinds de crisis.
 

Gemiddelde Europa onder druk

In het afgelopen jaar is echter ook het gemiddelde van de Europese woningprijzen onder druk komen te staan. De gemiddelde prijs van een huis in de EU in het derde kwartaal van vorig jaar is met bijna 2 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, maakte Eurostat donderdag bekend. De daling was binnen de eurozone met 2,5 procent nog iets hoger. De daling kwam toen in Nederland uit op 8,7 procent. Alleen Spanje (ruim 15 procent) en Ierland (bijna 10 procent) gingen Nederland nog voorbij.

De huizenprijzen in Noorwegen en Estland gingen in het derde kwartaal met ongeveer 8,5 procent het sterkst omhoog. Ook in het Verenigd Koninkrijk was er een stijging in waarde, waarbij de huizenprijzen met bijna 2 procent omhoog gingen. Er werden voor Duitsland geen cijfers bekend gemaakt.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws