Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Daling huizenprijzen van half procent

vrijdag 21 februari 2014

De huizenprijzen zijn ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder in januari 2014 met 0,5 procent gedaald. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt dit vrijdag bekend.

Volgens het statistiekbureau is het prijsniveau ondanks de lichte daling de afgelopen zeven maanden vrijwel stabiel gebleven. De prijzen stegen met 0,4 procent ten opzichte van de voorgaande maand.

In januari lagen de prijzen op hetzelfde peil als elf jaar geleden. Vergeleken met augustus 2008 liggen de huizenprijzen echter nog 20,3 procent lager. In de eerste maand van 2014 werden er in totaal 8.905 woningen verkocht. De stijging in het aantal verkopen ten opzichte van een jaar eerder komt vooral doordat er in januari van dat jaar relatief weinig woningen van eigenaar wisselden vanwege gewijzigde hypotheekwetgeving. Begin vorig jaar werd de renteaftrek beperkt voor nieuwe hypotheken waardoor er een groter aantal woningzoekenden in december 2012 nog snel een woning kochten.

Het aantal verkochte woningen in januari daalde wel ten opzichte van december 2013, toen er 15.463 woningen verkocht werden, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

 

Bron: Nu.nl

Archief woningnieuws