Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Huizen weer goedkoper in mei

vrijdag 21 juni 2013

De huizenprijzen lagen in mei dit jaar ruim 8 procent lager dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Het aantal transacties daalde ook. Het CBS en het Kadaster publiceerden cijfers waar dit uit blijkt.

De huizenprijzen lagen in mei dit jaar ruim 8 procent lager dan in dezelfde maand het jaar ervoor. Het aantal transacties daalde ook. Het CBS en het Kadaster publiceerden cijfers waar dit uit blijkt. Volgens woordvoerder van het CBS Peter Hein van Mulligen, lijkt de huizenmarkt bijna stil te staan. “Mensen willen niet met een restschuld zitten, dus kiezen ze ervoor om niet te verhuizen. Dat heeft een negatieve invloed op de huizenprijs.”

 

Minder wisselingen

Het niveau van de gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning lag in mei dit jaar gelijk met dat van eind 2002. Vergeleken met augustus 2008, toen de prijzen een piek bereikten, is er een daling van 20,5 procent in de huizenprijzen te merken. In de eerste maanden van dit jaar waren er ook minder verkooptransacties, het totaal lag meer dan 10 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws