Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Huizenmarkt verder onderuit volgens NVM

donderdag 09 april 2009

In het eerste kwartaal van dit jaar is de situatie op de woningmarkt verder verslechterd. Ten opzicht van dezelfde periode als vorig jaar was er een verschil van veertig procent, een daling van negentienduizend.

In de periode januari tot en met maart zakte de gemiddelde verkoopprijs met ruim 3,1 procent, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde prijs van een koophuis was 218.000 euro.

 

Langer te koop

Ten opzichte van de eerste maanden van 2008 staan huizen nu gemiddeld langer te koop: 105 dagen tegen 84 dagen in 2008. Het aantal verkochte woningen is voor het derde opeenvolgende kwartaal gedaald.

 

Lichtpuntje

Ondanks de teruglopende resultaten op de woningmarkt ziet de NVM wel een lichtpuntje: maart zag een lichte toename van het aantal verkochte woningen. “Dat wijst mogelijk op een fragiel herstel van de markt”, zegt de makelaarsorganisatie.

“Het is nog te vroeg om van een structureel herstel te spreken, maar we verwachten wel dat het aantal transacties het komende kwartaal zal toenemen.”, aldus Ger Hukker, voorzitter van de NVM. Hukker gaat er vanuit dat de verkoopprijzen voorlopig niet omhoog gaan.

 

Bron: NOS.nl

Archief woningnieuws