Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Huizenprijzen dalen in eerste kwartaal

dinsdag 22 april 2014

De prijzen van koopwoningen zijn in het grootste deel van Nederland in het eerste kwartaal gedaald. Uitzondering hierop is de Randstad; in Amsterdam steeg de gemiddelde prijs met 2,6 procent en in Den Haag met 1,7 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Over heel Nederland was er in de eerste maanden van 2014 een daling te merken. Gemiddeld daalden de prijzen met 1,5 procent.

Daling

In de provincies Noord-Holland en Utrecht werd een daling van minder dan 1 procent geregistreerd in de prijs van een bestaande koopwoning, maar in provincies als Groningen en Friesland gingen de prijzen nog altijd hard omlaag. Hier werd een daling van respectievelijk 4 en ruim 3 procent gemeten in het eerste kwartaal.

20 procent lager dan 2008

In maart van dit jaar lag het niveau van de huizenprijzen ongeveer gelijk met dat van november 2002. Vergeleken met de piek in de huizenprijzen in augustus 2008 ligt volgens het CBS de prijs zo’n 20,5 procent lager.

Verschil met NVM-cijfers

Makelaarsvereniging NVM meldde eerder deze maand dat de prijs van een huis juist gestegen was. Het Kadaster registreert de verkoop echter pas op het moment dat de koopakte is verwerkt bij de notaris, de NVM registreert de verkoop doorgaans enkele maanden eerder.

Bron: Telegraaf.nl

Archief woningnieuws