Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

‘Hypotheekverstrekkers adviseren woningbezitter onvoldoende’

dinsdag 08 oktober 2013

Woningbezitters zijn niet tevreden over de adviserende rol van hypotheekverstrekkers als het gaat om de gevolgen van de crisis. Twee op de drie woningbezitters vinden dat de banken geen of onvoldoende advies geeft hierover.

Woningbezitters tasten hierdoor in het duister over de gevolgen van de crisis op hun financiƫle situatie. Onderzoeksbureau Deloitte concludeert dit in een rapport dat dinsdag verscheen.

”Toenemende werkeloosheid en langdurig aanhouden van de crisis leiden er toe dat meer en meer woningbezitters niet meer aan hun betalingsverplichtingen voor de hypotheek kunnen voldoen”, vertelt Peter van Loon van Deloitte. Een restschuld is een ander punt van zorg, vooral bij jonge woningbezitters. In Nederland zijn er nu ongeveer 82.000 huishoudens met een betalingsachterstand van meer dan 4 maanden, aldus de onderzoekers.

 

Restschuld groot probleem

Meer dan een derde van de huishoudens zien een restschuld als een groot probleem. Onder de huizenbezitters met een schuld groter dan 30.000 euro is dit aantal zelfs bijna de helft (46 procent).
”Het klantbelang kan beter behartigd worden door tijdig ingrijpen. We merken dat er nog te veel ad hoc wordt gehandeld. Een crisis van deze omvang en duur vraagt om een structurele aanpak”, volgens Van Loon.Deloitte stelt dat banken eerder een budgetcoach moeten inschakelen, een betaalpauze inlassen of tijdelijke verhuur stimuleren.

Archief woningnieuws