Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Juli ziet recorddaling huizenprijzen

zondag 21 augustus 2011

Ook in juli blijven de huizenprijzen nog steeds sterk dalen. De prijs voor een bestaande koopwoning lag in juli gemiddeld 8 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Sinds het CBS begon met de huidige meetmethode in 1995 is dit de sterkste daling ooit.

De huizenprijzen zijn ten opzichte van de piek in 2008 met 15 procent gedaald. De huizenprijs ligt gemiddeld nu op hetzelfde niveau als 8 jaar geleden.

 

Overdrachtsbelasting

De scherpe daling ligt volgens het CBS aan de overdrachtsbelasting. Het was lang onduidelijk of de maatregel die de overdrachtsbelasting verlaagde, tijdelijk van 6 naar 2 procent, zou worden verlengd. De woningmarkt zag hierdoor een tijdelijke opleving in juni en werden er in juli juist veel minder huizen verkocht. De daling van de huizenprijzen was in de provincie Friesland het sterkst. De prijs zakte hier met ruim 11 procent. Noord-Holland, Flevoland en Groningen zagen de lichtste daling met 7 procent. In de eerste 7 maanden van dit jaar werden er in totaal 66.000 huizen verkocht, 3 procent minder dan in dezelfde periode van 2011.

Archief woningnieuws