Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Nederlandse huizenmarkt zorgelijk volgens EU

woensdag 05 maart 2014

De Nederlandse economie is niet in evenwicht. Met name de grote schulden van huishoudens en de Nederlandse huizenmarkt blijven zorgelijk.Dat stelt de Europese Commissie in een woensdag gepubliceerde analyse.

Volgens Brussel moet Nederland meer aandacht besteden aan de huizenmarkt om de economie niet verder uit evenwicht te brengen. Het is niet de eerste keer dat Brussel aangeeft dat de Nederlandse huizenmarkt zorgelijk is.

Door de hypotheekrenteaftrek hebben veel Nederlanders hebben zich in verhouding tot hun inkomen relatief diep in de schulden gestoken. Dit zorgde in eerste instantie voor een stijging in huizenprijzen, maar door de crises van de afgelopen jaren zijn deze fors gedaald. Huiseigenaren zien de waarde van hun woning afnemen, maar de hypotheek en de schulden niet.

Volgens Brussel zal Nederland dit jaar het tekort niet onder de Europese norm van 3 procent brengen. De beloofde bezuinigingen zorgen er echter mogelijk voor dat dit niet te ernstig zal zijn.

Brussel heeft Nederland een jaar uitstel gegeven om het tekort onder de 3 procent terug te brengen als er voor 6 miljard euro bezuinigd zou worden. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde dinsdag dat het tekort dit jaar terugloopt tot 2,9 procent.

 

Bron: Nu.nl

Archief woningnieuws