Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Vereniging Eigen Huis reageert afwachtend

donderdag 27 juni 2013

De Vereniging Eigen Huis reageert afwachtend op het advies van de Commissie Structuur Nederlandse Banken om het maximale hypotheekbedrag terug te brengen tot 80 procent van de koopsom van een huis. “Het is een advies voor de toekomst”, zegt de VEH.

Het advies voor versterking van de bankensector wordt morgen door de comissie naar minister Dijsselbloem gestuurd. Een deel van dit advies is uitgelekt via De Telegraaf.

“Als je het nu doet, nu de economie en de huizenmarkt er slecht voorstaan, kan niemand meer wat kopen”, zegt Hans André de la Porte, woordvoerder van de VEH. Hij sluit zich daarmee aan bij het advies van de commissie.

 

Grote wijziging

“Voorlopig is afgesproken dat in 2018 het maximale bedrag dat kan worden geleend, wordt beperkt tot 100 procent van de koopsom. Maar 80 procent is een majeure wijziging van het hele systeem”, vertelt De la Porte. Het risico voor de banken zou hiermee verminderen en de VEH denkt dat het voor de consument zou kunnen betekenen dat de hypotheekrente iets daalt. Hoe en wanneer dit ingevoerd moet worden is nog niet bekend, dit wordt pas duidelijk als het rapport gepubliceerd wordt. “Misschien wordt het als een suggestie geopperd en is het een denkrichting.”

Archief woningnieuws