Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

‘Verkoop en prijzen woningen blijven dalen’

maandag 19 november 2012

De Rabobank verwacht dat de huizenprijzen volgend jaar zullen dalen met gemiddeld 7 procent (pdf). Ook zal het aantal woningen dat zal worden verkocht blijven dalen. De bank stelt dat dit vooral komt doordat vraag en aanbod niet op elkaar aansluiten.

Volgens de Rabobank zullen de huizenprijzen geleidelijk dalen. Het laten zakken van de vraagprijs is namelijk niet iets waar woningbezitters snel bereid toe zijn, omdat ze hun huis wel willen verkopen, alleen niet tegen elke prijs. De restschuld na verkoop weerhoudt mensen ook ervan om de prijs te verlagen.

Effect op termijn 

De aangekondigde maatregelen van het nieuwe kabinet zullen niet volgend jaar al voor een opleving zorgen, verwachten economen van de Rabobank. Volgens hen zijn de plannen voor de koop- en huurmarkt een stap in de goede richting, maar hebben pas op termijn effect. Door de bezuinigingen daalt voor veel mensen op de korte termijn de koopkracht en dus ook het bedrag dat iemand maximaal kan lenen. Ook de stijgende werkloosheid leidt ertoe dat minder mensen een huis kunnen kopen.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws