Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Verkoop woningen met verlies gegroeid tot 20 procent

maandag 03 februari 2014

Vorig jaar is meer dan 20% van de woningen met verlies verkocht. In deze gevallen heeft de eigenaar meer betaald voor de oorspronkelijke aankoop dan het huis bij verkoop opbrengt.

Een donderdag gepubliceerd onderzoek van de NOS op basis van gegevens van het Kadaster toont dit aan. De verkoopprijs lag bij 17.913 woningen onder de prijs waar de woning ooit voor gekocht is. Een toename van 40 procent vergeleken met 2012. Vooral in Flevoland werden woningen met verlies verkocht. Noord-Holland en Zeeland leken het minst geraakt te zijn door deze toenamen.

 

Grote schadepost

In een op de vijf gevallen bleek het verlies meer dan 40.000 euro te bedragen. In Loosdrecht verkocht een eigenaar zijn woning vorig jaar met een verlies van 85.000 euro. De verkoop was het resultaat van een echtscheiding, wat vaak de reden is voor verkoop met verlies.

Als meegefinancierde kosten van de koper ook worden meegeteld, dan groeit het aantal verkopen met verlies tot 34 procent. Flevoland bleek zelfs bij meer dan de helft van de verkopen hier last van te hebben.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws