Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Versnelling in daling huizenprijzen

dinsdag 21 mei 2013

De daling in de huizenprijzen is deze maand opnieuw versnelt. In april lag de prijs van verkochte huizen 7,6 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dinsdag publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek de cijfers. In maart was de prijsdaling minder sterk, de prijs van huizen was toen 7 procent lager dan een jaar eerder.

De huizenprijzen lagen in april op hetzelfde nivau als in het voorjaar van 2003. De daling ten opzichte van augustus 2008, de piek in huizenprijzen, bedraagt 19,5 procent. De huizenverkoop daalde in de eerste vier maanden van 2013 met 7,9 procent. Er werden 29.644 (bestaande) huizen verkocht.

 

”De daling in april is toch weer een tegenvaller omdat in de voorgaande 2 maanden de prijzen leken te stabiliseren. Veel mensen dachten dat de bodem was bereikt, maar dat was misschien een beetje wensdenken”, vertelt econoom Peter Hein van Mulligen van het CBS. Makelaarsorganisatie NVM verwacht voor heel 2013 op een gemiddelde prijsdaling van 5 tot 7 procent. Deze daling zal waarschijnlijk niet voor de tweede helft van 2014 eindigen.

 

Vrij snel herstellen

De woningmarkt zal “vrij snel” herstellen verwacht Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. De herstelling in de markt zal volgens de minister in gang gezet worden na de bodem die dit jaar of volgend jaar verwacht wordt. “Het herstel gaat komen”, zegt Dijsselbloem. “Er is geen reden waarom de prijzen structureel laag zouden zijn. In Nederland is namelijk geen groot overschot aan woningen.” Scheidend directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau liet zich vorige maand al in soortgelijke bewoordingen uit. “Op een termijn van een of twee jaar krijgen we vroeg of laat het moment dat de prijzen zich gaan stabiliseren en zachtjes omhoog zullen gaan”, aldus Teulings tegen BNR Nieuwsradio. “Uiteindelijk is er in Nederland een tekort aan huizen.”

 

Bron: Nu.nl

Archief woningnieuws