Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Wijzigingen hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande hypotheken

vrijdag 26 oktober 2012

Volgens de VVD en de PvdA zouden ook voor bestaande gevallen de hypotheekrenteaftrek beperkt moeten worden. Hierover zouden afspraken in de formatie gemaakt zijn, aldus bronnen in Den Haag die een bericht in De Telegraaf bevestigen.

Daarnaast zal ook de maximale hypotheekrenteaftrek vanaf 2014 elk jaar met een half procent verminderd worden, aldus de ingewijden. Van de huidige maximaal 52 procent zal de HRA op termijn omlaag worden gebracht naar 38 procent; de huizenbezitters in het hoogste belastingtarief zullen daarom als eerste getroffen worden.

Deze aanpassing zou structureel ongeveer 770 miljoen euro moeten opleveren. Dit wordt vervolgens teruggegeven aan de burger via inkomstenbelasting. Het hoogste belastingtarief wordt van 52 procent omlaaggebracht naar 49 procent en de derde schijf wordt verlengt. Daarnaast wordt deze schijf van 42 naar 38 procent gebracht.

 

Regeerakkoord

Een regeerakkoord tussen de VVD en de PvdA is dichtbij. Verschillende deelakkoorden zijn gisteren aan het Centraal Planbureau voorgelegd. Daarnaast zijn er ook plannen waar de twee partijen het nog niet over eens zijn naar het CPB gestuurd.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws