Uw woning verkopen?
Wij kopen woningen.

Wij kopen uw woning,
100% zekerheid!

Laat ons uw woning kopen!

Woningverkopen dalen 15 procent

vrijdag 17 februari 2012

In de maand januari zijn 15 procent minder woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bijna 7100 woningen werden in januari van dit jaar verkocht, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Het verschil met december 2011 is zelfs bijna 50%. Een daling is overigens normaal in januari. “In december passeren traditiegetrouw veel aktes”, aldus het Kadaster.

De verkoop van appartementen merkte de grootste daling (-21 procent), terwijl vrijstaande woningen het relatief het best deden (-6 procent).

De gemiddelde prijs van een koopwoning steeg van 230.000 naar 240.000 euro. Er zijn meer duurdere woningen verkocht, waardoor het gemiddelde omhoog getrokken wordt. Bij executieveilingen was er een daling merkbaar, in januari van dit jaar werden er 150 woningen per opbod verkocht tegenover 400 een jaar eerder.

 

Kadaster

Het Kadaster registreert alleen woningen die daadwerkelijk verkocht zijn. Doordat de NVM uitgaat van de meldingen van verkoop van de makelaars, wijken deze cijfers vaak af. Soms gaat de verkoop niet door vanwege het niet rond komen van de financiering.

 

Bron: ANP

Archief woningnieuws